Tanúsítványok

Immár az hetedik hároméves ciklusát éli Társaságunknál a minőség- és környezetirányítási integrált rendszer. Újabb elemként a negyedik ciklusba lépett a munkahelyi egészségvédelem és biztonság irányítási rendszer, népszerű nevén, a MEBIR.

A 2018-as felügyeleti audit időpontja 2018. augusztus 29-31. volt. A mintavételen alapuló audit során a Magyar Szabványügyi Testület az általa kiadott auditvizsgálati jegyzőkönyvben eltéréseket nem állapított meg. A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. idén tért át az új ISO 9001:2015 és 14001:2015 szabványokra felügyeleti audit keretén belül. 

A következő audit várható időpontja 2019. október.

Miért fontos, hogy működésünk megfeleljen a vonatkozó nemzetközi szabványoknak?

A válasz egyszerű: vevői elvárás. Érdekes a NÚSZ Zrt. esetében a „vevő” meghatározása, hiszen a Magyar Államot képviselő Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) az elsőszámú megrendelőnk, aki meghatározott teljesítési szinteket vár el.  Mindemellett a NÚSZ szolgáltatásait közvetlenül az úthasználók veszik igénybe. Mind az ITM, mind a tulajdonos részéről egyértelmű és alapvető elvárás, hogy állami cégként is megfeleljünk a legmodernebb vezetői követelményeknek, amelyeket külső audit cég minősít. Az auditok eredményére büszkék vagyunk, a tanúsítványok a lap alján megtekinthetőek.

Társadalmi felelősségünk elsődleges elvárása a szakmai, környezeti és munkavédelmi szempontból egyaránt magas szintű működés, amely a gazdaságosság követelményét is teljesíti, védi a legfontosabb értékünket, a munkavállalót és tekintettel van a nélkülözhetetlen keretrendszerre, a környezetre. Éves környezeti adatainkat tartalmazó kiadványunk ide kattintva érhető el.

Társaságunk Minőség, Környezeti és MEB politikája erre a linkre kattintva tekinthető meg.